User:StephenWright

From GEWEX Wiki
Jump to: navigation, search

Sådan tænder du en brusehane

Hvis du undrer dig over, hvordan du tænder for et brusebad, er du ikke alene. De fleste moderne hjem har patronventiler med to indstillinger: Den ene giver dig mulighed for at styre lydstyrken ved at skubbe håndtaget ned, og den anden giver dig mulighed for at styre temperaturen ved at dreje håndtaget. Når et håndtag er knækket, kan det dog betyde, at forbindelsen er slidt eller trykket er for lavt. En blikkenslager kan være nødvendig for at foretage de nødvendige justeringer.

Reparer et hanehåndtag, der er svært at dreje

For at reparere et håndtag, der er svært at dreje, skal du først fjerne patronen og udskifte den med en ny. Sørg for at købe samme type og dimensioner som den originale. Når du har udskiftet patronen, skal du også udskifte hanehåndtaget for at genoprette den normale funktion af vandhanen. For at udskifte patronen skal du først lukke for vandtilførslen og dække www.nivito.dks afløb. Brug derefter en skruetrækker eller en nåletang til at løsne holdemøtrikken på patronen. Tag derefter håndtaget og stilken ad ved hjælp af en flad genstand eller en skruetrækker.

Hvis du udskifter badekarhanen, kan du bruge en stiksav til at skære hullet i omkransen. En stiksav fungerer bedst, hvis du bruger en fin klinge, da den kan forårsage vibrationer og revne omkransen. Før du skærer hullet, skal du bruge tape for at forhindre ridser eller skår. Kør stiksaven med fuld hastighed, og skub den forsigtigt langs det markerede område. Undgå at slå i røret med stiksaven; hvis dette sker, skal du bruge et hacksavblad til at skære forbi røret.

Fjern håndtaget

For at udskifte et håndtag til et brusebatteri skal du først fjerne håndtaget, afhængigt af typen. I nogle tilfælde er det nemmere at skrue håndtaget af med en unbrakonøgle, men nogle håndtag har ikke skruer. Du skal muligvis bruge en stjerneskruetrækker og en justerbar skruenøgle for at løsne knappen. Når du har skruet håndtaget af, kan du skrue de andre komponenter af håndtaget af og trække vandhanen fra væggen.

Hvis du ikke kan dreje håndtaget i den ønskede retning, har du sandsynligvis at gøre med et patronproblem. I disse tilfælde kan en ny patron være synderen. Patronen er den del af vandhanen, der styrer mængden af ​​vand, der kommer ud. Det slides med tiden og skal udskiftes. Hvis du har fået skiftet patronen, kan du trygt gå videre til et nyt brusebad.

Enkeltgrebs vandhaner har normalt et håndtag for enden. For at tænde bruseren skal du trække håndtaget ud. For at ændre temperaturen skal du dreje den til venstre eller højre. Dette vil øge huloverlapningen på den ene side og mindske overlapningen på den anden side. På denne måde vil du kontrollere mængden af ​​én vandtemperatur, der strømmer ind i bruseren. Hvis du er i tvivl om, hvordan du tænder for et brusebad, kan denne video måske hjælpe.

Styr vandtemperaturen

Diverter brusere er også en type vandhane, der fungerer anderledes. I nogle er der en afledningsventil i badekarret, der giver dig mulighed for at kontrollere vandtemperaturen. Selve ventilen er en ventil, der adskiller varmt og koldt vand. Når vandhanen er slukket, lukker ventilen for koldt- og varmtvandsledningerne. Når du drejer håndtaget, når vandblandingen brusehovedet. Derefter løber vandet ud af tuden.