User:DavidGough

From GEWEX Wiki
Jump to: navigation, search

Hvordan fikser jeg en utæt køkkenhane?

Ofte undrer du dig måske: Hvordan reparerer jeg en utæt køkkenhane? Nå, det er ikke så svært, som du tror. Utætte vandhaner er relativt nemme at bemærke, selvom ikke enhver lækage er synlig. For at rette lækagen selv skal du først bestemme, hvor den kommer fra. Det er ikke ualmindeligt, at en lækage starter på et sted, der er langt fra selve vandhanen.

Fjern den dekorative hætte

For at få adgang til de indvendige komponenter i vandhanen skal du først fjerne den dekorative hætte på stilken. Du kan bruge en flad skruetrækker til at fjerne hætten og blotlægge skruehovedet nedenunder. Hvis du bruger en patronhane, kan du opleve, at skruehovedet sidder fast eller er blevet korroderet med mineralopbygning. Hvis du ikke kan skrue hætten af, kan du bruge en patrontrækker til at fjerne den.

O-ringen er en anden mulig synder. Den kan tages af, mens vandhanen skilles ad. Delene fås separat eller i præfabrikerede sæt. Sørg for at købe de rigtige dele til din vandhane. Når delene er fjernet, kan du rense dem og udskifte dem. Det er bedst at bringe delene til en boligforbedringsbutik, hvis de er slidte og udskiftet. Hvis du ikke er sikker på, hvor du kan finde disse dele, kan du bruge et onlineværktøj eller en lokal isenkræmmer.

For at identificere kilden til en lækage, se efter tre steder: tuden, ventilsædet og belufteren. Spænd beslagene og udskift delene, hvis de ikke er synderen. Hvis ingen af ​​disse steder forårsager lækagen, skal du kontrollere for korroderede halestykker. Efterfølgende skal du kontrollere vandhanens O-ring for slid og udskifte den.

Udskift omlederen

Du kan også udskifte omlederen eller belufteren ved blot at adskille enheden og udskifte den med en ny. Afhængigt af modellen på din vandhane, skal du muligvis ringe til en VVS-installatør. Du bør også kunne reparere en lav-flow vandhane, hvis den har en defekt omleder. Til dette kan du fjerne gummiringen under kuglen og føre skruetrækkerens hoved ind igennem den. Indsæt derefter de nye fjedre i hullerne. Udskift gummisædet.

Inspicer patronen og O-ringene

Efterse derefter patronen og O-ringene. Du skal muligvis udskifte dem. Hvis du er usikker på, om disse to dele er kilden til lækagen, skal du udskifte dem begge. Hvis det ikke virker, så kontakt et VVS-firma som Cabrillo. Du kan også ringe til en blikkenslager i San Francisco-området for at reparere dit utætte retro vandhane. Du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker, der ikke er klar over dette problem!

Du skal bruge en skruetrækker

Når du har taget holdehætten ud, kan du begynde at fjerne håndtaget. Dens skruetrækker er normalt skjult bag en dekorativ hætte. Hvis det er en kuglehane, skal du bruge en stjerneskruetrækker eller en unbrakonøgle for at fjerne den. Når du har fjernet hætten, skal håndtaget let løfte sig. Håndtaget kan sidde fast på plads på grund af mineralopbygning, men et par lette tryk med en hammer vil bryde bindingen og lade dig få den af.